יום חמישי, 11 באוגוסט 2011

מה עוד אפשר לעשות מעוגת שוקולד?



הכנתי עוגה, יישרתי אותה לקראת העיטוף בבצק הסוכר ונשארו לי שאריות.
מה עושים?
מכינים קפה וטועמים מהשאריות.
אבל כמה אפשר לטעום?
אז מתחלקים עם האחרים....
סתם ככה להגיש פיסות עוגה לא מעוצבות?
אין מצב!


אז הכנתי עוגה על מקל!
למען האמת, הבן שלי, טמיר, הכין.
אני רק הנחתי אותו ומדי פעם התערבתי (כשממש לא הצחלתי להתאפק).

מה זה בעצם עוגה על מקל או באנגלית Cake Pop?
1. עוגת שוקולד מפוררת מעורבבת עם רויאל אייסינג (חלבון אחד עם 200-250 גרם של אבקת סוכר).
2. לאחר הערבוב, ניתן ליצור כדורים ממש כמו כדורי שוקולד.
3. לוקחים מקלות לסוכריות על מקל (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה) וטובלים מעט בשוקולד מומס.
למען הגיוון, השתמשתי בשוקולד לבן.
4. מניחים את כדורי השוקולד על תבנית ונועצים את המקל (מגלגלים כדור- נועצים המקל- ומניחים על התבנית)
5. מכניסים למקרר לכ- 5 דקות.
6. מוציאים מהמקרר, לוקחים את הכדור בעזרת המקל וטובלים בקערה מלאה בשוקולד מומס.
7. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות או מקשטים בחיתוכים קטנים מבצק סוכר.
8. נועצים בקלקר או ספוג לפרחים מלאכותיים.
9. מכניסים למקרר ואוכלים כשמתחשק!

זה לא מעט עבודה, יש לציין, אבל זה כיף, במיוחד להכנה עם ילדים.
וזה טעים. אנשים שלא נוטים לאכול הרבה עוגות, התלהבו מעבר למצופה!!!

טיפ קטן- הכנתי גאנש (שמנת מתוקה שמוסיפים לה כ- 200 גרם שוקולד מריר לאחר שחוממה)
ועטפתי חלק מהכדורים עם גאנש במקום שוקולד מומס.
זה משדרג!

תהנו!

תגובה 1:

  1. נישמע טעים , גם אופה עוגות בצק סוכר ותמיד נישאר מלא שאריות של עוגה , נישמע כמו רעיון יפה וטעים .
    עשית לי חשק להכין לילדי הגן .
    שאלה קטנה - רשמת ברויאל אייסינג שזה עם חלבון ואבקת אפיה , הכוונה היא לאבקת סוכר נכון ? מעולם לא הכנתי רויאל .

    השבמחק