יום שישי, 11 בנובמבר 2011

עוגות על מקל Cake Pops

אמנם זה הפוסט השני שלי בנושא, אך היה לי הצורך לכתוב את תהליך ההכנה באופן מפורט יותר.
הפוסט הזה מוקדש לשירית ולכל מי שאוהב להשקיע זמן במשהו מתוק וטעים!





נתחיל במצרכים:
* עוגת שוקולד או שאריות של עוגל שוקולד שיישרנו לטובת העיצוב.
* שוקולד- מהסוג האהוב (לי אישית יש חולשה לשוקולד לבן).
* רויאל אייסינג- לערבב את החלבון של הביצה עם 200-250 גרם אבקת סוכר. אני מציעה להשתמש בקצת פחות מ- 250 גרם כדי להפחית את המתיקות (למי שרגיש ל"מתוק מדיי").


ציוד חשוב:
* מקלות ארוכים לסוכריות על מקל (אפשר גם שיפודים עבים ולחתוך את השפיץ, במידה ומדובר בילדים)
* מקום במקרר למגש
* קערה גדולה לעוגת השוקולד
* קלקר מקושט ומחורר מראש לטובת המקלות שננעץ בפנים (לדוגמא, עטוף בטפט) / ספוג לפרחים מלאכותיים.
* קערית לשוקולד המומס.


ולעבודה:
טיפ: מומלץ להכנה עם הילדים כפעילות משותפת.
1. נפורר את השוקולד בקערה הגדולה.


2. נכין את הרויאל אייסינג. זה ישמש לנו כ"דבק" לפירורי העוגה.
נוסיף לפירורי העוגה עד שהכל יהפוך למיקשה אחת (כמו בתמונה למעלה).
איך נדע אם זה מוכן?
ניקח עוגה ונגלגל לכדי כדור (כמו כדור שוקולד). במידה וזה מהודק מספיק, עשינו עבודה טובה.
במידה ולא, נוסיף עוד רויאל אייסינג בהדרגה ובהתאם לצורך.


3. נמיס שוקולד- ניתן להמיס במכשיר המיקרוגל באופציה של ההפשרה.
אפשרות נוספת: סיר בתוך סיר (סיר עם מים רותחים מונח על הגז ובתוכו סיר קטן יותר עם השוקולד).

חשוב לשים את השוקולד בכלי כמו קערית, כך שהשוקולד המומס יהיה מספיק עמוק כדי להכיל אחר כך את עוגת הכדור הקטנה.


4. נגלגל מהעוגה המהודקת כדור בגודל של כדור שוקולד.
5. ניקח מקל, נטבול בשוקולד את קצהו וננעץ בכדור.
6. נניח על מגש עם נייר אפיה כשהמקל כלפי מעלה.
לאחר שהנחנו מספר כדורים כאלה, נכניס את המגש ל- 5-10 דק' למקרר.




7. לאחר שהוצאנו מהמקרר, נגיע לשלב עיטוף כדור השוקולד:
כדי לעשות זה, חשוב לשים לב שגובה השוקולד המומס בקערית, הוא מספיק גבוה כדי לטבול לפחות חצי כדור.
בנוסף כדאי להיעזר בכף או כפית.
נטבול את הכדור בשוקולד ונגלגל את המקל בכדי לעטוף את כל הכדור. נעזר בכפית בכדי לעטוף את החלק שקרוב למקל, בשוקולד.

8. נשלוף את הכדור מהשוקולד ונמשיך לסובב את המקל כדי שכל השוקולד המיותר ינזל חזרה לקערית ותישאר שכבה נאותה ולא כבדה מדיי, על הכדור.


9. ננעץ את המקל בקלקר ומייד לפני שהשוקולד יתקרר ויתקשה, נפזר עליו סוכריות.








טיפ: ניתן להגיש את העוגות כשהן נעוצות בבסיס כלשהו או כשהן הפוכות והמקל למעלה. אז אפשר לקשור סרט על המקל.


בהצלחה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה